Blu Tv Dizisi Game of Thrones Konusu ve Oyuncuları

Televizyon ve internet tarihinin şimdiye kadar çekilmiş en iyi dizisi olarak gösterilen Game Of Thrones konusuyla, karakterleriyle ve oyuncularıyla adını destanlaştırmış, altın harflerle adını tarihe yazdırmıştır. Game of thrones, D.B.  Weiss ve David Benioff yapımı fantastik televizyon dizisidir. George Martin’in yazdığı Buz ve Ateşin şarkısı adlı kitabından uyarlanmış dizi adını da serinin ilk kitabından almaktadır. Dizi toplam da 8 sezon 73 bölüm olarak televizyon ekranlarına geldi.

Game of Thrones Dizisinin Konusu

Game of Thrones isminden de anlaşıldığı gibi taht oyunları; dizi de bulunan 7 krallık ve bu krallıkların taht kavgalarını anlatmaktadır. Dizi başlangıcında Çılgın kralın (Aerys II Targaryen’ın) Jamie Lannister tarafından öldürülmesi üzerine kız kardeşi ile evli olan Baratheon Hanesinden Robert Yedi Krallığın başına getirilmiştir. Robert bu zor görevde en güvendiği dostu Starklardan Ned Stark’ı kralın eli ilan etmiştir. Demir tahtın sahibi Robert ve Ned bu süreçte entrikalarla sürekli uğraşmaktadır. Kuzey de de duvar koruyucularına katılan Ned Starkın piçi olarak geçen Jon Snow hem yedi krallığı koruyacaktır. Hemde tahtın gerçek sahibini demir tahta geçirmek için uğraşacaktır.
Game of Thrones Konusu
Game of Thrones Konusu
Bu anlattıklarım tabi ki sadece milyonlarca sahnenin sadece kısacak bir alıntısıdır. Yaşanacak olan savaşlar entrikalar bunun başlangıcı olacaktır. 8 sezon çekilen bu dizi de büyü,ejderha ve ölülerin de olduğu fantastik bir dizi olacaktır.

Yorumlar