The 100 Konusu ve Oyuncuları Hakkında Bilgiler

Dünyada 97 yıl önce meydana gelen nükleer patlamalar sonucunda dünyadaki yaşam son bulmuştur. The 100 dizisinin konusuda bu patlamalardan sonrası diyebiliriz. Nükleer bombalar her ne kadar barış için planlandığı söylense de hepimiz bunların ne kadar zararlı ve barış için olmadığını bilmekteyiz. Bu patlamalar sonucunda ise dünya üzerindeki 14 ülke kendi güçlerini birleştirere oluşturdukları uzay istasyonlarında hayatlarını devam ettirmektedir. 14 farklı ülke sonunda Ark adını verdikleri bir uzay üssünde birleşip yaşamlarını 97 yıl boyunca devam ettirmişlerdir.
Ark’da insanlar kendi düzenlerini başarıyla kurmuşlardır. 18 yaşın üstünde ceza işleyen herkes uzaya bırakılıyordu. Bunun sebebi ise, kaynakların giderek azalmasıydı. Oksijen ve erzakların stok seviyesi iyice düşmeye başlayınca daha farklı çözümler üretmek gerektiğini anladılar.

The 100 Konusu

18 yaşın altındaki mahkumları bir şekilde bir deney için kullanıp farklı bir çözüm üretme kararı almışlardır. The 100 olarak adlandırılan bu 100 mahkumu ufak bir uzay gemisi ile dünyaya gönderip onların cezalarını affedeceklerdir. Ancak affın bir şartı vardır, o da radyasyondan dolayı üzerinde herhangi bir yaşamın kalmadığını düşündükleri dünyada eskiden kurulan bir uzay üssünü bulmalarıdır. Mahkumları, Weather Dağındaki üsse yollamaya karar verirler ancak tam olarak düşünüldüğü gibi olmaz ve dağın yakınlarına bir noktaya iniş yaparlar.

Yorumlar