Netflix Dizisi Spartacus Konusu ve Karakterleri

Özgürlük adının Roma döneminde ki savaşçı gladyötörü. Aslen Trakyalı olan Spartacus kendini köle yapan Roma Cumhuriyetinin karşısına kendisi gibi yüzbinlerce köle ile karşı gelmiş bir lider. 2010 ve 2013 yılları arasında Blood and Sand ( kan ve kum ) adı ile ilk sezonu ile tüm Dünya da izlenen ve oyuncuların mükemmel performansları sayesinde milyonlarca kitlelere ulaştılar. Bu karakterini ilk canlandıran Andy Whitfield 2011 yılında şok bir şekilde ölümüyle yeni bir başrol oyuncusu bulana kadar Arenanın Tanrıları sezonunu çektiler.

Spartacus Dizi Konusu

Roma İmparatorun dan Glaber bir gün Trakya ya gelir ve Trakyalı savaşçılarla konuşup bir anlaşma yapacaktır eğer yanımız da olursanız barbarlar karşısında ki savaşınız da szie yardım ederiz karşılığında benim buyruğumda olup savaşlarda bana yardım edeceksiniz diye bir anlaşma yapa. Glaber kendini Senato da göstermek için verdiği sözü tutmaz barbarlar Trakya köylerine saldıraya geçer. Spartacus yanında iki askerle durumu Glaber’e anlatır ama dinlemez buna sinirlenen Spartacus arkadaşlarıyla gruptan ayrılmak ister. Glaber ve ufak ordusuyla kaçarken savaşır Glaber atından düşer orada bırakır aslında tüm senaryonun başlangıcını doğurmuş olacaktır.
Spartacus köyüne yetiştiğin de karısı Sura barbarların saldırısındadır ve kurtarır o gece birlikte olan Spartacus sabah Romanın gölgesi altında uyanır. Spartacusun eşini köle olarak gönderen Glaber Spartacusu de arena da savaştırır. Spartacus tanrıların varlığına inanmayan sürekli haksızlığın olduğunu bu dünyanın adaletsiz bir dünya olduğunu sürekli dile getirir. Ama savaşta eşinin hayaliyle Arenada galip gelir ve orada Battiatus Hanesinden Quintus ona o ismi verir. Glaberi İkna eden Batiatus Spartacus'u gladyatör eğitimini vermek için okuluna götürür.

Yorumlar