Vikings Konusu Nedir ? Oyuncuları Kimlerdir ?

Vikings ; İrlanda ve Kanada yapımı olup savaş ve tarih konusuyla izleyicilere sunulmuştur. Televizyon ve İnternet aleminde fırtına gibi esip milyonlarca kitleye ulaşmıştır. 2013 yılında başlayan dizi 8 ve 11. Asırları konu almış, her yeni sezonun da trend olup mükemmel oyuncu kadrosuyla üst sıraları zorlamıştır.

Vikings Konusu

Viking halkının en önemli kralı ve lideri olan Ragnar Lothbrok dönemini anlatmaktadır. Ragnarın nasıl halkının kralı olduğunu İskandinav ırkının nasıl lideri olduğunu anlatan bu dizide, Ragnarın tek amacının bir gemi yapıp okyanuslara açılıp batıya ulaşıp verimli toprakları feth etmek isteğidir.
Ragnarın bu isteğine ilk başlarda en çok destek veren kardeşi Rollo , karısı Lagerta ve ona körü körüne bağlı olan dostu Floki olacaktır. Ragnar Flokinin ağaç ustalığı sayesinde okyanuslarda kullanabileceği bir gemi yapmaya ikna etmiş olup ve bu gemi ile kardeşi Rollo ile batıya bir saldırı düzenleyerek artık halkının kralı olmaya direk aday olmuştur. Ragnar her düzenlediği sefer de hristiyan kültürüne saldırıda bulunup kendi inanışları olan Valhala’ya savaşarak ulaşacağına inanıyordur. Vikings konusu daha detaylı bilgi için sitemize bekleriz.

Yorumlar